Gevels krijgen met cementeren / slempwerk een beschermingslaag

Het in zijn geheel laten behandelen van uw gevels met een dunne laag cement noemt men slempwerk of cementeren. Deze bijzondere techniek uit de 18e eeuw zorgt er voor, dat uw gevels een extra beschermingslaag krijgen en dat door het cementeren de stenen en voegen van uw gevels een egaal grijze kleur krijgen. Als het cementeren of slempwerk op een juiste wijze is geschied zullen uw gevels, ondanks de beschermende laag, niet afgesloten zijn van de buitenlucht. Uw gevels kunnen dus blijven ademen.

Cementeren of slempwerk stampt uit de 18e eeuw

Het cementeren werd in de 18e eeuw al regelmatig toegepast. Men paste het slempwerk (cementeren) in eerste instantie toe om de verschillen in steensoorten te verbergen. Vandaag de dag is cementeren aan een echte revival bezig. Woningbezitters en architecten zien cementeren als een duurzame oplossing voor het behoud van de gevels. Bovendien geeft cementeren aan de gevels van een woning of bedrijfspand een fraaie en nostalgische uitstraling.

Door cementeren krijgen uw gevels extra uitstraling

Cementeren of slempwerk kan vandaag de dag in verschillende kleuren. Wilt u de gevels van uw woonhuis of bedrijfspand ook vakkundig laten cementeren? Dan bevelen wij onze diensten graag bij u aan. Voor een vrijblijvende afspraak belt u 073 - 6568619 of stuurt u een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.